APK voor uw Opel bij Carteam Autobedrijf Terlouw

Zoekt u een garage voor de APK keuring van uw Opel voor de regio Stolwijk, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk en Gouda? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met een schat aan kennis en ervaring zijn wij het adres voor een goede en snelle APK keuring in Bergambacht. Natuurlijk houden wij u mobiel bij onderhoud en/of reparatie.

APK tegen een scherp tarief

Bij Carteam Autobedrijf Terlouw, de APK-garage voor uw Opel, staat een gedreven en ervaren team autotechnici voor u klaar om uw auto goed en tegen een scherp tarief voor de APK te keuren. Met jarenlange ervaring met het merk Opel én vele zeer tevreden klanten is autobedrijf Carteam Autobedrijf Terlouw daarmee dé garage voor de APK keuring in Bergambacht en Gouda.

In de werkplaats is de knowhow aanwezig voor een juiste APK keuring van alle Opel modellen. Ook beschikken we over het juiste gereedschap en diagnose-apparatuur, voor het geval wij (elektronische) storingen van uw auto op moeten lossen.

Daarom voor de APK naar Carteam Autobedrijf Terlouw in Bergambacht

  • Betaalbare tarieven

  • Jarenlange ervaring

  • Vervangend vervoer

  • Persoonlijke service en aandacht

  • Alle Opel modellen

  • Goed opgeleide technici

Autobedrijf Terlouw is het adres voor Opel onderhoud voor Stolwijk, Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk en Gouda

Opel onderhoud en APK

Bel voor een afspraak voor de APK:

0182-351331

Maak afspraak online

Meer over de APK van uw auto? Bel 0182-351331.

Stel vraag

Veel gestelde vragen over de APK

Laat u uw auto niet op tijd APK keuren dan ontvangt u ongeveer 2 maanden na het verlopen van de APK automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Deze boete bedraagt op het moment € 130,- + € 9,- administratiekosten (€ 139,-).

Ook als u door de politie aangehouden wordt met een auto waarvan de APK is verlopen, krijgt u een boete. U mag wel met uw auto naar een keuringsstation rijden, maar moet kunnen aantonen dat u daar een afspraak heeft.
En daarbij, het is altijd zonde van het geld. Dus voorkom dat de APK verloopt en laat de APK tijdig uitvoeren bij Carteam De Egel Autoservice.

Ja, wachten op de APK keuring van uw auto kan. Een APK keuring duurt een half uur tot een uur. Zijn er kleine reparaties die gedaan moeten worden om de auto goed te keuren, kan dit de wachttijd uiteraard verlengen. En daarbij kan de wachttijd oplopen bij een APK-steekproef door het RDW.
Een steekproef wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, het RDW. Daarbij controleren zij of wij de APK keuring goed en conform de regels hebben uitgevoerd. Zo voorkomt het RDW dat auto’s goedgekeurd worden die technisch niet in orde zijn.

De herkeuring door de RDW moet binnen 90 minuten na de keuring worden aangevangen. Uw auto mag tot de herkeuring is afgerond het autobedrijf niet verlaten. Wij weten pas dat uw auto is geselecteerd voor een steekproef als de door ons uitgevoerde APK keuring is afgerond. Voor het idee: de RDW verricht ongeveer bij 3% van de keuringen een steekproef, dus +/- 1 op de 35 auto’s.

Helaas is het niet mogelijk om de APK op zaterdag uit te voeren. Reden is dat bij het RDW alleen op werkdagen een auto kan worden aan- en afgemeld voor de APK.
Vaak wel, maar niet altijd. Bel direct om te kijken wat de oplossing is.
Vroeger was dat eenvoudig, vandaag de dag ligt het iets ingewikkelder.

Wanneer uw auto APK gekeurd moet worden hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt, het gewicht van uw auto en de datum van de eerste toelating van uw auto op de weg.

Benzine en/of elektromotor:

Eerste APK 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten.

Daarna 2 keer om de 2 jaar.

Daarna (dus als de auto ouder is dan 8 jaar): ieder jaar.

Diesel of LPG:

Eerste APK 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten.

Daarna ieder jaar.

Uitzonderingen

Ouder dan 30 jaar:

Auto ouder dan 30 jaar, maar van ná 1 januari 1960: eens in de 2 jaar.

Auto van voor 1960: APK-keuring niet vereist.

Auto´s met een bouwjaar vanaf 1980 met een dieselmotor, krijgen bij de APK keuring een roetmeting. Bij de roetmeting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.
Auto´s vanaf bouwjaar 1993 met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator krijgen bij de APK een viergasmeting. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Video APK

Betaalbare tarieven

Bij garage autobedrijf Carteam Autobedrijf Terlouw in Bergambacht betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Garage autobedrijf Carteam Autobedrijf Terlouw in Bergambacht houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een leenfiets of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig? Dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van onze service

Door een uitstekende storingsdiagnose en een juiste aanpak wordt er veel tijd en geld bespaard. Een wel zo prettig idee.